2010-11-02 16:26:24• hírek • Szatmar.ro

Magyarul is lehet tévézni

Bár már négy éve lehet élni a lehetőséggel, sokan mégsem tudnak arról, hogy több csatornát is lehet magyarul nézni az angol nyelv és román felirat, vagy a román szinkron helyett.

Suta János, a szatmári kirendeltség igazgatója elmondta, az RCS RDS berkeiben négy éve működik az a digitális jelrendszer, amely nemcsak a digitális televíziókészülékkel rendelkező számára elérhető, hanem a hagyományos tévék esetében is alkalmazni lehet.

A magyarországi televízióadók mellett körülbelül 15 másik csatornát is lehet magyarul hallgatni digitális dekóder segítségével. Vannak olyan adók, amelyeket elméletileg akár 8 különböző szinkronra is át lehet állítani, így hát nem kell bújni az apró feliratokat. A különböző tematikájú Discovery csatornák, a Viasat Explorer, AXN, Animal Planet, Cartoon Network és még sok más adó egy digitális dekóder segítségével lehet magyarra állítani.

Ez nem minden adóra érvényes, csak az olyanokra, amelynek van jogdíja Romániában, hiszen például az HBO-t hiába is szeretnénk magyarul nézni, csak a HBO Romániának van sugárzási joga az országban.

Az igazgató elmondta, akik magyarra váltanának megvehetik a dekóder szerkezetet 150 lejért, de akár bérelni is lehet havi 6 lej ellenében. Akik a 32 lejes, több adót magába foglaló csomagra kötöttek szerződést, ingyen kapják használatba a szerkezetet. Ezzel a dekóderrel például az adásokról le lehet venni a feliratot, és ki lehet választani a kívánt nyelvű szinkront hozzá.
Nagyon sok szatmári lakos nincs tisztában ezzel a lehetőséggel.

Az igazgató elmondása szerint nem kötelező új szerződést kötniük az igénylőknek, elég csupán jelezni a kifizetési kasszáknál az igénylési szándékot.


Az igazgató a tévézés lehetőségeiről mesélt
Az igazgató a tévézés lehetőségeiről mesélt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: